Kira Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba Eskişehirde çarşı merkezde bir işhanında giriş katta 10 metrekare dükkanım var.1750 TL kira ödemesi alıyorum.Yeni sözleşme günümüz geldi ancak anlaşamıyoruz.Çok düşük miktar teklifi ile kiracı bizi yıllardır oyalıyor iyi niyetimizi suistimal ediyor.Çıkmak da istemiyor.Yasal olarak ne yapabilirim nasıl çıkartabilirim?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,

Kiracı kira borcunu kira sözleşmesinde yer alan şartlara göre ödüyorsa tahliye yoluna başvurmanız zor olacaktır. Yargılamanın uzunluğu nedeniyle uzlaşma yoluyla çözmek lehinize olacaktır. Kira yenileme dönemi gelmeden talebinizi içerir ihtarname ile süreci başlatabilir, kirada artırım sağlanmaması durumunda dava yoluna gidebilirsiniz. Davanızın usul yönünden reddedilmemesi için kanunda yer alan sürelere uymanız önem arz etmektedir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Peki kendimiz dükkanı çalıştıracaksak çıkartamaz mıyız kiracıyı?Böyle bir durumda kaç yıl tekrar kiraya veremiyoruz?Kaç yıl işletmemiz lazım.Yani açıkçası dükkandan nasıl çıkartabiliriz başka yöntemi var mı acaba?Eski kiraları düzenli ödedi bugüne kadar.El değiştirsek satsak olabilir mi son çare?

İlgili sorular

2 cevap
22, Mayıs, 2015 Miras Hukuku kategorisinde Çekdar Canpolat tarafından soruldu
2 cevap
14, Temmuz, 2014 Emlak Hukuku kategorisinde wildturk tarafından soruldu
0 cevap
0 cevap
13, Eylül, 2017 Kira Hukuku kategorisinde çağla özmen tarafından soruldu
1 cevap
18, Nisan, 2012 Kira Hukuku kategorisinde deryasah tarafından soruldu
...