Aile Hukuku kategorisinde tarafından
eşim ile severek 2022 mart ayında evlendik, 2022 agustos ayında yurtdışı görevine gönderildim ve bu sürede eşimle uzaktan evlilik yürütmekteyiz. Bu süre zarfında hem annesi hem kardeşi eşimi çeşitli sebeplerle doldurarak aramızın bozulmasına ve birbirimize olan saygımızın bitmesine neden oldular. Evlenirken hazır eşyalarım ile geldim ve bana eşim evlilik nedeniyle yeni ev açmadı, yeni eşya vs almadı. Gelinliğimi dahi kendim ödedim, düğünümü kendim yaptım. Kendisi hep bu borçları ileride ödeyeceğini belirtti, azar azar da ödedi. Fakat ailesinin kendisini doldurması nedeniyle evliliğimiz bitme aşamasına geldi. Evlendiğimizden beri eşimin anne ve babasına anne baba diye hitap etmediğim için annesi tarafından eşim dolduruldu ve bu konu sürekli kavga sebebimiz oldu. eşimin annesi bana hırsız ayı görgüsüz gibi hitaplarda bulundu. eşimin kardeşi nikahta takılan takıların kendilerine ait olduğu yönünde eşimi doldurdu ve tekrar kavga sebebimiz oldu. eşimin takılar üzerinde hakkı var mı? 2 düğün yaptık 1i kapalı kutu ile takı merasimi diğeri açık oldu. fark oluyor mu? Evlilik sürecinde kendi adıma 1 adet araba aldım ve eşimin o araçta 5tl lik katkısı olmadı bunu banka aracılığı ile de kanıtlayabilirim. Boşanmamız halinde eşimin araç üzerinde hakkı var mıdır? eşimin babası vefat etti ve babasından kendisine kalan evi bilerek annesi üzerine yapıyor ki bana hak geçmesin diye. O evde hakkım var mıdır (hak idda etmeyeceğim ev üzerinde sadece merak ediyorum). ayrıca yurtdışında çalışmamdan dolayı bankada bir miktar birikmişim bulunmakta. bu para üzerinde eşimin hakkı var mıdır? evliliğimiz süresinde ne bana eşya aldı ne ev açtı ne yatırım yaptı. hatta bana çocuk vermeyen kadına neden yatırım yapayım bile dedi. bana türlü hakaretleri var, 38 yaşında olmasına karşın telefon engelleme huyu var. kendi kendime aldığım ve biriktirdiğim , kendisinin 1gram etkisi olmayan para ve mallarda kanıtladığım taktirde hak iddaa edebilir mi? eylül ayında boşanma davası açacağım bilgi vermenizi rica ederim. bu süreçte pskolojik destek alıyorum bunu davada kullanabilir miyim?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
önce tarafından
Öncelikle geçmiş olsun. Evlilik birliği kurulurken yada kurulduktan sonra mal rejimi olarak Mal ayrılığı rejimini seçmemişseniz, Mal Ortaklığı rejimine tabi olursunuz. Bu da miras haricinde evlilikte edinilen her türlü mala ortak olmanız demektir. Altınlara gelince erkeklere özgülendiği (isimli bileklik, zincir vb) ispat edilemeyen her türlü ziynet eşyası erkeğe takılmış olsa dahi Kadına aittir. bankada duran para evlilikten önce açılmış bir hesap ve bu hesapta hiç bir parasal hareket yoksa yani artış meydana gelmemişse bu para size aittir. Ev eşyaları size ait olanları fatura yada tanıkla ile ıspatlaya biliyorsanız sizde kalır. Eşiniz babadan kalan evde bir tasarruf yaparsa bu evde sizin de hakkınız doğabilir ancak bir avukattan yardım almanızı öneririm. Psikolojik destek almanız delil olarak kabul edilebilir. Eşinizin annesinin size hakaret etmesine sessiz kalınması Boşanma sebebidir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
önce tarafından
Eşinizin annesinin yani size hakaret içerikli söylemlerde bulunması ve eşinizin buna sessiz kalması boşanma nedenidir. Evlilik birlikteliği içerisinde edinilen mallar aksi bir anlaşma yoksa eşlerin ortak malı sayılır.

İlgili sorular

2 cevap
0 cevap
0 cevap
18, Ekim, 2018 Aile Hukuku kategorisinde Meltem Demirkayalı tarafından soruldu
1 cevap
8, Şubat, 2017 Aile Hukuku kategorisinde fyildirim tarafından soruldu
1 cevap
28, Mart, 2016 Aile Hukuku kategorisinde Gülsen23 tarafından soruldu
...