Aile Hukuku kategorisinde tarafından
selam hocam yaşım 25 kardeşim 23 4 yaşımdayken annem ve babam boşandı babam başka birini bularak kaçtı ve onunla evlendi 1 tane kızı varmış ve evlendiği kişinin ayrıca ondan olmayan 3 kızı varmış sorum şudur tazminatımızı hiçbirşekilde ödememiştir bunca yıl bende kardeşime ve bana bakmadıgı arayıp sormadıgı ilgilenemdiği için manevi dava açabilirmiyim ? ve verilen karar genelde ne olur ? şimdiden teşekkürler.

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
manevi tazminat davası açarsanız kazanırsınız düşüncesindeyim ancak kafamı karıştıran konu zamanaşımı süresi sebebiyle davanızın red olunacagı,şahsi fikrim 18 yaşını bitirdikten 1 sene içerisinde bu davayı açmanızın gerektigi,ama yinede emin degilim bu konuda size net bilgi veremicem ve bu sebeblede sizi boş yere dava açtırarak zaman kaybına ugratmamak adına başka bir hukukçu arkadaşında fikrini almanız sizin için daha iyi olur...
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
teşekkürler hocam yardımcı oldugunuz için yanlız zaman aşımı olursa değişen ne olabilirki çünkü ben maddi degil manevi açmak istiyorum maneviyatın zamanı olurmu onuda ben anlamış degilim 70 yaşındada olsam sevgisine ilgisine ihtiyacım olabilir bu yuzden red olabilir diyosun doğrumudur hocam ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
teşekkürler hocam yardımcı oldugunuz için yanlız zaman aşımı olursa değişen ne olabilirki çünkü ben maddi degil manevi açmak istiyorum maneviyatın zamanı olurmu onuda ben anlamış degilim 70 yaşındada olsam sevgisine ilgisine ihtiyacım olabilir bu yuzden red olabilir diyosun doğrumudur hocam ? bunada bi açıklık getiriseniz sevinirim.
...