Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
mrb Y.C.B' na temyiz itiraz dilekçesi yazıldı(karar düzeltme).dosya işlem sırasını uyaptan takip ettiğimde arşivde-incelemede-daireye gönderilmek üzere bölümde-posta bölümünde -postada yazıyor.

öğrenmek istediğim daireye gönderilmek üzere bölümde yazan dosya 2 gün içerisinde neden postaya verilir ,karar tarihi-karar numarası-yargıtay kararı hiçbir şey yazmıyor.dosya kapatma tarihi yazıyor sadece ve dosya kapandı diyor.lütfen bilgisi olan veya postlanma sebeblerını bılen varsa yardımcı olsun.şimdiden herkeze teşekkürler.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Karar düzeltme hükümde maddi hataları düzeltmek için yapılır.Tetkik hakim veya savcılık bu şekilde bir maddi hatanın yokluğunu tespit etmişlerse dosya kapatılarak merciine iade edilir.Karar düzeltmenin pratikte bir faydası yoktur.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Karar düzeltme, 2005 yılında kaldırılmıştır. Ceza davalarında 2005 yılından beri karar düzeltme yolu yoktur. güncel bilgilere sahip olmayan birisi ancak karar düzeltme yoluna başvurmuş olabilir, olmayan bir yola yapılan başvurunun da direkt olarak geri çevrilmesi doğaldır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Kanun No: 5320
Ceza Muhakemesi Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun (YÜRL T:01.06.2005)

Kabul Tarihi: 23.03.2005
R.G. Tarihi: 31.03.2005
R.G. No: 25772

Temyiz ve karar düzeltme

MADDE 8 - (1) Bölge adliye mahkemelerinin, 26.9.2004 tarihli ve 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun geçici 2 nci maddesi uyarınca Resmi Gazetede ilân edilecek göreve başlama tarihinden önce aleyhine temyiz yoluna başvurulmuş olan kararlar hakkında, kesinleşinceye kadar Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun 322 nci maddesinin dördüncü, beşinci ve altıncı fıkraları hariç olmak üzere, 305 ilâ 326 ncı maddeleri uygulanır. (EKLENMİŞ CÜMLE RGT: 19.12.2006 RG NO: 26381 KANUN NO: 5560/29) Yargıtay ceza daireleri ile Ceza Genel Kurulu kararlarındaki yazıma ilişkin maddi hataların düzeltilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, ilgili ceza dairesi veya Ceza Genel Kuruluna başvurabilir.

(2) (İPTAL EDİLEN FIKRA ANY. MAH.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
iyi günler zor durumdayım lütfen cevap verin .benim temyizde bir dosyam var sorgulama yaptığımda savcı incelemsinde yazoyordu bugün daireye gönderilmek üzere bölümde yazıyor bu ne demek.kararrın verildiğini mi gösteriyor.

İlgili sorular

...