Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Babam yaklaşık 7 senedir birisiyle ilişki yaşıyormuş,kadına ev tutmuş ve imam nikahı kıymış.Mahkeme daha açılmadı ve deliller toplamaya başladım.Biz bu durumu ıspat ettiğimiz taktirde maddi tazminat davası açtığımızda;

*Mal paylaşımına yalnızca annemin ve babamın üzerine olan  malları mı girer?Çocuklarının da üzerine olan mallar paylaşıma girer mi? (bekar çocukları ve üniversite okumakta)

*Aldatılma ispat edildiğinde malların tümü anneme kalır mı?

*Nafaka olarak aylık 10 bin tl üzeri geliri olan babamdan, 5 bin tl talep etsek neticesi olumlu olur mu?(2 çocuğuna bakmakta annem)

 *Dost hayatı yaşadığı kadının babamın evli olduğundan haberi varmış, o kadına da manevi tazminat davası açabilirmiyiz? Ve kadının bildiğini nasıl ispat edebiliriz?

*Annem dışında bana da yara veren bu olayla ilgili bende manevi tazminat davası her iki tarafa da açabilirmiyim? Olayı öğrendikten sonra Devlet hastanesinde piskiyatr randevularım ve görüşmelerim mevcuttur.

Şimdiden bilginize sığınarak teşekkürl

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bir avukatın yardımını almadan hiçbir şey yapmayın. Çok önemli olduğunu düşündüğünüz şeyler aslında önemsiz, basit ve önemsiz gordugunuz konular çok mühim olabilir. Bu nedenle size acizane tavsiyem, muhakkak bir hukukcunun eliyle yürütün süreci. Örneğin kadının bildiğini ispat gibi bir külfetiniz yok. Nüfus kayıtları babanızın evli olduğunu ispat ediyorken.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
öncelikle boşanma konuusnda elinizde aldatmaya yönelik kesin deliller var gibi.bunları mahkemede kanıtlanaması halinde nafaka ile birlikte tazminat kazanma şansınız çok yüksek.m

mal paylaşımı ise boşanma davası sonuında açılacak bir davadır.evlilik birliği içinde edinilen mallar paylaştırlır.elbette bu paylaştırmaya katılım oranıda göz önünde tutlur.

ancak bu dava zor ve usul açısından yerinde ve zamanında yapılması gerekli işlemleri barındırdığından ancak bir avukat yardımı ile açmanızı tavsiye derim.

av.Hasan Karasu.İstanbul

İlgili sorular

...