Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba az önce vodafone den aradılar 145 tl lik  ocak ayına ait borcunuz var dendi.hatın yasal sahibi benim annem ama telefonu ben kullanıyordum.şubat ayında hattı üstüme devir ettim.Şuan 4 ay öncesinin fatura borcu var deniyor ve 2 gün içerisinde ödemez isem mahkemeye vereceklermiş.şunu belirteyim ocak ayında bana borcumla ilgili herhangi bir mesaj ,e-mail, eve posta gelmedi ve şuana kadar aramadılar da ki o ayın faturasını verdim.bununla alakalı dava mı açmam gerekiyor.?

7 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
elinizde ödeme dekontu varsa hakkınızda takip başlatmaları halinde itiraz edebilirsiniz. elinizde dekont yok ise işiniz biraz zor nerde ve saat kaçta para yatırdığınızı biliyorsanız buradan dekontu talep edebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Nerde yatırdığımı hatırlamıyorum ama şu zamana kadar hiç bir haber gelmedi bu akdar borcun var diye ki borcum olduğunuda sanmıyorum zaten.beni bilgilendirmedikleriiçin birşey yapılabilinir mi birde hattı devir aldığım zamanda borcu yok denmişti. ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sizi bilgilendirme zorunlulukları yok bunun gerekçesi ise siz aldığınız hizmetin belli olduğunu biliyorsunuz bedava hat olmadığı için siz bu ödemeyi takip etmeniz gerekir olacaktır. ancak size borcu yoktur denmiş ise bunun ispatı yoluna gidiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
peki az önce arayan vodafone de ki arkdaş 2 güne kadar ödemezseniz mahkemelik olacaksınız dedi . Bu iki gün kala mı söylenir ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sizi arayan kişi sizi bilgilendirmek amaçlı söylemiştir. bu hukuki bir görüşme değil. sizden elden para isteyen dolandırıcılarda olabilir. müşteri hizmetlerini arayıp kesin bir fikir alınız.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yok ben aradım müşteri hizmetlerini.Dolandırıcılık işi değil yani bu işin bir yasal süresi yok mu tebliğ tarihi iki gün kala söylenir mi ?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
o halde dediğim gibi bu bir hukuki görüşme değil sizi bilgilendirmişler. avukata dosya yollanmadan paranızı ödemenizi tavsiye ederim.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
29, Ocak, 2019 Sözleşme Hukuku kategorisinde Tnrmtn tarafından soruldu
1 cevap
14, Nisan, 2013 İş Hukuku kategorisinde ustunbas57 tarafından soruldu
...