Aile Hukuku kategorisinde tarafından

 

Sn. Hasan Karasu,

Evliliğimiz süresince edindiğim gayrimenkullerin büyük bir kısmı babamın (ki halen sağ) önceden almış olduğu mülklerin benim adıma devrinden kaynaklı. Sonradan aldığım 1-2 gayrimenkul ise ödemelerini kendi adıma aldığım kredilerin geri ödemesi metoduyla yaptım. Hatta şu an ikimizin adına bulunan evin de kredisi benim adıma ( ki alırken sadece ortak tapu çıkarıldı ) ve halen ödemesini ben yapıyorum. Karımın bir ilşkisinin olduğu ile ilgili yazışmaların mahkemede delil olarak sunulmasıyla  normal bir yani erkeğin keyfiyetten yaptığı bir boşanmanın dışında bir durum olmasından kaynaklı, karımın beni bir de bu gayrimenkullere ortak olmaya çalışmak gibi bir hakkı olabilir mi.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
evlilik birliği içinde edinilmiş mallara katılımdan bahseder kanun.yani evli iken alınmış mallara katılım sözkonusudur.örneğin babanıızn size verdiği tapuda bir hakkı yoktur.ancak kendiniz kredi ile almışolduğunuz evden pay alabilir.eğer sizde aldatmayı mahkemede ispatlar ve ona göre boşanma sağlanırsa siizinde ondan tazminat almanız  sözkonusu olacaktır.

av.hasan karasu.istanbul
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
merhba avukat bey soru sormuştum yardımcı olan olmadı benim davam kırşehirde bense başka ildeyim mahkemeyi bulunduğum ile aldırabilirmiyim?

İlgili sorular

...