Aile Hukuku kategorisinde tarafından

Merhaba yaşım 17, annem ve babam ayrı, velayetim babamda. Babam beni 1 sene önce evden kovdu, 1 yıldır annemle beraber yaşamaktayım... Babamın seviyesiz görüştüğü bir kadın var, bana hiç bir şekilde yardımcı olmuyor. Annemin maddi durumu çok kötü, ev işlerine giderek beni okutuyor. Ablalarım sorunlarıylada annem ilgileniyor hiç birimize babalık yapmıyor. Şimdi velayetim hem babamda hemde bana hiçbir şekilde destek olmuyor, annemin maddi durumu olmadığından sinirlerim çok bozuluyor. Ben babamın evine girip babam yokken evdeki eşyaları satsam,  annem azmettirici olarak görünürmü, ben ceza alırmıyım velayetim babamın üstünedir... Ve babam lüx içinde yaşarken annemin evinde ne tv, ne buzdolabı, ne gardrobu, var... Babamın  herşey dört dörtlük keyif içindedir. Lütfen bana yardımcı olun . Ne yapacağımı şaşırdım. Kötü bir insan olmak istemiyorum... Cevabınızı bekliyorum

5 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tayfun senin yaşın kaç?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
17 yaşındayım avukat bey
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
velayet babada veya annede olması farketmez aile içinden kişiler ceza almazlar bu durumlarda. anne azmettirici olarak görünmez tabi senin bu durumda annemin haberi vardı bana karışmadı gibi bir ifade verirsen o ayrı. ayrıca annen velayet davası açarsa seni kendi velayetine alır ve baban o durumda senin durumundan nafaka talep ederseniz ödemek zorunda kalır. maddi durumu ispat edilirse alacağınız nafaka miktarı yükklü olacaktır. ayrıca sen ayrıca bir dava açıp babanın yaptıklarından dolayı tazmnat kazanabilirsin.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok teşekkürederim ... Ben birde şunu sormak istiyorum... Ben kendim gidip dava açabilirmiyim... Dava açacak paramda yok annemde durumu yok nasıl yapabilirim?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Haaa birde, 1 yıldır annemle yaşıyorum, babamın üzerinde olmama rağmen hiç bir şekilde destek olmadı ...  geriye dönük 1 yıllık nafakamı alabilirmiyim peki ?

İlgili sorular

1 cevap
28, Kasım, 2012 Aile Hukuku kategorisinde sedanur tarafından soruldu
1 cevap
2, Temmuz, 2012 İnternet Hukuku kategorisinde erkn_ozmen tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
12, Ağustos, 2019 İş Hukuku kategorisinde ünal elik tarafından soruldu
...