Aile Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

Eşimle anlaşmalı boşanmayı denedik. Dava açmadan önce kendisine 5bin TL nakit verdim ve imza ile kayıt altına aldım. Peşinden davayı açıp protokolümüz gereği çocuk için aylık 275 TL vermeye başladım. Mahkemede paranın yetmediği gerekçesiyle anlaşmaya uymadı, ikinci duruşmada hakim davayı reddetti. Bununla beraber, davanın sürdüğü 4 aylık zaman dilimi için aylık 525 TL'den toplam 2100 TL nafaka ödememe hükmedildi. Dava sonuçlanalı (reddedileli) 3 ay oldu. Halen ayrıyız ve şimdi boşanma davasını çekişmeli (şiddetli geçimsizlik) üzerinden açmaya hazırlanıyorum.

Soru 1: Acaba anlaşmalı boşanma protokolü gereği eşime verdiğim 5bin TL'yi, dilekçenin "sonuç ve istek" bölümünde talep edebilir miyim? Bu, dilekçemin hukukuna veya sağlığına zarar verir mi? Buraya nasıl bir cümle ifadesi koymam gerekir? "Eşime anlaşmalı boşanma protokolü gereği verdiğim 5bin TL'nin şahsıma iadesine" ya da "5bin TL maddi tazminat talep ediyorum" gibi... Sakıncası yoksa, nasıl bir ifade eklemem gerekir?

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu işlemler için birebir avukat yardımı alınız en   zira davayı açmadan para vermeniz dahi hakkayıbına neden olmuş ve bu artık bağımsız bir konu... yani sözleşme hükümleri gerçekleşmediğinden geriye isteyeceksiniz

İlgili sorular

1 cevap
5, Haziran, 2019 Aile Hukuku kategorisinde Sümeyye00 tarafından soruldu
2 cevap
29, Ekim, 2017 Aile Hukuku kategorisinde Ahush tarafından soruldu
2 cevap
26, Mart, 2013 Genel Hukuk kategorisinde Selin Güçlü tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
19, Ekim, 2018 Aile Hukuku kategorisinde oznur2626 tarafından soruldu
...