Emlak Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba,

Benim sorunum şu şekilde;

01.03.2012 tarihli kira kontratım vardı.31.05.2013 tarihinde ev sahibime 1 ay öncesinden haber vererek evi boşaltacağımı bildirdim.Kabul etti.Sonrasında 750 tl olan depozitomu(üzerime olan hiçbir fatura yoktu onların depozitomdan kesilerek) geri almak amacıyla aradığımda bana evi çok hor kullanmışsın,ben o evi sana verdiğimde badanalı,tertemizdi dedi.Oysa eve taşındığımda duvarlarda çiviler çakılı,boya aşınmasından alttaki bir önceki renk çıkmıştı.Kiraladığım emlakçı da evin badanalı olmadığı gördü.Sözleşmede de badanayla ilgili herhangi bir şart yok.Her ay kirasını geciktirmeden yatırdım.Anlaşırken bana dediği şey kirayı bankadan yatırırken kira ödemesi olarak değil diğer ödemeler olarak yatırmamı söyledi.

Bu konuyla ilgili nasıl bir süreç izleyebilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sözleşmenizde verilen depozito görünüyor ve şahidiniz var ise ev sahibinizi sözleşme gereklerine uymamaktan dolayı dava edebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Çok teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için.Dava ile ilgili süreç nasıl işler hiçbir bilgim yok.Bu süreçle ilgili bilgi verebilir misiniz?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
sözleşmenizin bir örneği ile birlikte sulh hukuk mahkemesinde açacağınız bir davadır. süreç zaman olarak belli olmaz ancak sırayla şahitler, bilirkişi raporu ve keşif istenirse keşifler yapılır ve karar verilir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Yardımınız için teşekkür ederim.

İlgili sorular

1 cevap
14, Mart, 2019 Emlak Hukuku kategorisinde Eyupygtt tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
...