Medeni Kanun kategorisinde tarafından
Merhaba,

eşim yaklaşık 1 senedir sadece internetten mesajlaşarak ve telefonda konuşarak bir ilişki sürdürmekte, ancak bu kadına dair hiç bir bilgim yok, eşim boşanmak istediğini söyledi ve ilişkisini itiraf etti. Elimde sadece kayıtlı mesajları var, bu kadına da dava açmak istiyorum kendisiyle ilgili bilgim yokken yapabilir miyim?

Süreci uzatmak için kocamı sevdiğimi, evliliğimizin kurtarılabileceğini ve boşanmak istemediğimi söyleyeceğim işe yarar mı?

Bir de maddi manevi tazminat ve nafaka alabilmem için boşanmayı kabul mu etmem gerekir, davayı benim mi açmam gerekir.

Teşekkürler.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Eşinize ve karşı tarafa tazminat davası açabilirsiniz boşanma davasını kabul etmemeniz süreci uzatır ancak evliliğinizin kurtarabileceğinize inanmıyor sanız sürecin uzaması alehinizedir kusurlu taraf tazminat ödeyeceğinden davada kusuru ıspatlamalısınız birebir avukat yardımı alınız
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Cevabi yazınız için teşekkürler ancak kadına ait elimde hiç bir bilgi yok bu durumda dava açabilir miyim ya da nasıl açarım. Boşanma sürecinin uzamasınin aleyhime olacağını söylemişsiniz, neden böyle olur? Elimde mesajlar var bu yeterli midir yoksa mahkemeden geriye dönük telefon kayıtlarını da istemem gerekir mi? Tekrar teşekkürler.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
15, Ekim, 2015 Genel Hukuk kategorisinde mnyavuz tarafından soruldu
0 cevap
...