Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
13 yıldır makam şoförlüğü yapmaktayım 2005 yılından beri balanslı çalışma sistemine tabi tutulduk çalışma saatim direksiyon başına geçtiğimde değilde çalıştığım makamı örneğin evinden aldığım saatte başlıyor daha doğrusu bunu kural olarak uygulatıyorlar ve tekrar evine bıraktığım saatte çalışmamı sonlandırıyorum. daha önce 1.5 saat gidiş,1,5 saat dönüş olmak üzere toplamda 3 saat yolumuzu yazabiliyorduk. 24 saat 48 saat gibi hiç evime gidemeden çalışmalarım oldu, bazende günde 1,2 saat çalışmalarım oldu bildiğim kadarıyla gün bölünemez diye bir kural var yani 9 saat yazmam gerekirken 1 saat yazabildim ama yolda geçen sürelerle bu çalışma zaten bana 5-6 saat gibi sürelere mal oluyo dava açmayı düşünüyorum. ama birazda korkuyoruz tabbiki bu şekilde çalışan 20 kişiyiz bi sonuç alabilirmiyiz?

saygılarımla oğuz.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Fazla çalışma ücretleriniz ödenmediyse iş mahkemesinde dava açabilirsiniz  mevcut durumu mahkeme değerlendirir ve haklıysanız alacağınızı alırsınız burada korkacağınız bir durum yok  detaylı  Sorularınız için emaıl atabılırsınız
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
iş verenle aranızla yazılı hizmet sözleşmesi yoksa elbetteki iş mah.açılacak dava ile fazla çalışma ücretinizin tazmini için dava açılabilir.ancak bu  tür bir dava halinde büyük ihtimalle iş verreen sizin iş akdinizi sonlandırabilir.bu halde de tazminatıızı alırısnız.

İlgili sorular

4 cevap
11, Mart, 2019 Genel Hukuk kategorisinde kanarya1 tarafından soruldu
...