Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba belediye yerimi aldi (ki aldigindan haberim sansa oldu haberim yoktu aldigindan) yesil alan olarak belirlemiş . Yerim köşe başı villalarin arasinda cok değerli bir yer. Belediye bu yerime 5 sene önce el koydu hala karşılığında bir yer vermedi neden olarakta belediyenin kendi yerlerinin ipotekli olduğunu öne sürüp durmakta . Bu durumu nasıl çözeceğimi sorduğumda, belediye su cevabi aldim ipotekli yerlerinin borçlarını ödedikten sonra bize yer gostereceklerini söylediler. Sorum şu bu duruma karşı bir yasal yol var midir? Yada arazimi geri alabilir miyim?

3 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu konu idare hukukuyla ilgili bir konu;

idari yargıda dava açmak sürelere tabidir. Bence dava açma süresi başlamış veya bitmiş bile olabilir.   Bu konuda idare hukukundan anlayan bir avukat veya hukukçuyla görüşmenizi öneririm.

Bence belediye imar planını değiştirmiş ve size ait olan taşınmaz  park olarak ayrılmış. Ama şuan kadar belediye hiç bir kamulaştırma işlemi yapmamış.  Bence dava açmalısınız.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

istimlak ile ilgili belediyeye yeni öğrenmiş oldugunuza dair bir ihtar gönderin ve yer yada istimlak bedeli talep edin sonrasında asliye hukuk mahkemesinde dava açarsınız

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Belediye henüz taşınmazınızı kamulaştırmış değildir.  Size ait bir taşınmazın imar planında  park alanı olarak ayrılması sizin taşınmazınızın  kullanımında bir takım sınırlanmdırmalara sebebiyet vereceği açıktır. Ancak mülkiyetiniz henüz  elinizden almamıştır.  Bu taşınmaz halen size ait fakat siz bu taşınmazla ilgili  (sadece) istediiniz gibi tasarrufta bulunamıyorsunuz.  Mülkiyetin sağladığı en geniş tasarruf hakkı sınırlandırılmıştır. Örneğin bu taşınmaz üzerine bir villa inşaa edemezsiniz. Ama burayı ekip biçebilir,  otopark olarak kullanabilir,  küçük bir çay ocağı açabilirsiniz.  Neticede burası sizindir ve sınırlı da olsa mülkiyetin verdiği haklardan yararlanmaktasınız. Burada belediye sadece mülkiyetinizi sınırlamıştır.  Bu sınırlama nedeniyle ortaya çıkan değer kaybına ilişkin zararlarınızı  idare mahkemesinden isteyebilirsiniz.

Buranın bir an önce kamulaştırılması veya başka yerden size yer verilmesi konusunda asliye hukuk mahkemesinde dava açarak   idareyi  taşınmazınızla i

İlgili sorular

1 cevap
22, Nisan, 2014 Genel Hukuk kategorisinde kmrlcocuk1 tarafından soruldu
1 cevap
9, Nisan, 2014 Genel Hukuk kategorisinde Erbil Balcı tarafından soruldu
0 cevap
17, Ocak, 2019 İmar Hukuku kategorisinde gkndastan tarafından soruldu
1 cevap
20, Ağustos, 2018 İmar Hukuku kategorisinde Muhsin 01 tarafından soruldu
...