Genel Hukuk kategorisinde tarafından
Merhabalar, ben İstanbul Şişli'de 4 kat 12 daireden oluşan bir apartmanda mal sahibi olarak oturmaktayim. Oldukça eski olan apartmanımızın dış cephesinden sokağa taşlar dökülüyor fakat mal sahipleri özelliklede evleri kirada olanlar bu konuda hiç birşey yapmak istemiyorlar.

Ben ve bir iki mal sahibi bize yada 3. şahıslara verilebilecek olası zararlardan sorumlu olmak istemiyoruz. Yapılacak tüm maliyetlere katlanarak sağlıklı bir dış cephe istiyoruz. 6 daire kabul ediyor.

Diğer daire sahiplerine yasal bir uyarı yollamamız mümkün müdür? nasıl bir yaptırımda bulunabiliriz. bir başkasının ihmalkarlığı sebebiyle suçlanmak istemiyorz.

Ayrıca apartmanda yasal bir yönetici bulunmadığını da bilgi olarak vermek isterim.

Şimdiden çok teşekkür ederiz

Saygılarımla,

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tuba hanım öncelikle apartmanınıza bir yötetici atamalısınız. bunun için ya apartman pay oranına göre oy çokluğunu yakalamalı ve yönetici seçmi yapmalısınız yada mahkeme yoluyla apartmana yönetici atamalısınız. ardından yönetici derhal apartman için gerekli tadilatın yaptırılması ve diğer işler için yapılması gereken işletim planını çıkarıp uygulamaya geçmelidir. eğer yapılan masraflara bu şekilde katılmayan olursa icra zoruyla bunlar tahsil edilecektir.

İlgili sorular

1 cevap
9, Aralık, 2017 Konut Hukuku kategorisinde Mehmet curuk tarafından soruldu
0 cevap
1, Ağustos, 2019 Genel Hukuk kategorisinde mervecmrr tarafından soruldu
0 cevap
24, Mayıs, 2018 Genel Hukuk kategorisinde ersintunçay tarafından soruldu
0 cevap
29, Haziran, 2014 Genel Hukuk kategorisinde Tycoon tarafından soruldu
2 cevap
...