Emlak Hukuku kategorisinde tarafından
6/05/2014 tarihinde ev satin aldik. Emlakci bizi eski ev sahibinin evi bosaltmak icin yasal suresinin 45 gun oldugunu soyledi. Sozlu olarak kabul ettik ve Haziran basinda evi bosaltacaklarini belirttiler. Ancak ev hala bosaltilmadi. Son tarih olarak 15 temmuz diyorlar ancak tahliye sozlesmemiz yok. arastirdigimda herhangi bir yasal surenin olmadigini anladim. eski ev sahibinden herhangi bir anlasma olmadan kaldigi sure icin para talep edebilir miyiz? Edebilirsek ne kadar olmali?

4 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
önceki ev sahibine verdiği kira miktarı üzerinden  kira kontrat süre sonuna kadar isteyebilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba evde eski ev sahibi oturuyor. Kiraci degil. Evi aldigimiz gunden itibaren kira mi istemeliyiz? Bir de evde ucretsiz oturmak icin yasal bir sureleri var mi?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sayın ilgili,
Evin tahliyesi ile ilgili kanunun öngördüğü bir süre yoktur. Evin malki olduğunuz andan itibaren taşınabilirsiniz. Ancak evin tahliyesi için bir süre karalaştırılmışsa o süre ile bağlısınızdır. Somut olayda verdiğiniz süre aldatma sonucu meydana geldiği için (TBK m. 36/2) sözleşme ile bağlı değildiniz. Istediğiniz zaman tahliye edebilirdiniz. Halihazırda 45 günlük süre dolduğundan yine istediğiniz zaman tahliye edebilirsiniz. Geçen 45 günlük sürede bir zararınız oluştuysa (örneğin kiradaysanız ve kira ödemeye devam etmişseniz ya da evi kiraya verecektiyseniz.) bunu da sizi aldatan emlakçıdan talep edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi: [email protected]
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba cevabiniz icin tesekkurler.
Evi aldigimdan beri gecen sure icin talep edecegim miktar icin nasil bir yol izlemeliyim? Miktari neye gore belirlemem gerekiyor?
Ayrica bundan sonra anlasacagimiz tarihte evi bosaltmasi icin yapmam gerekenler nelerdir?
Bilgi verebilir misiniz?
...