Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar,
Dedemden kalma bir arazi bulunmaktadır ve babamız da yaşamadığı için biz kardeşler olarak dedemizin adına olan bu arazinin adımıza çevrilmesi işlemini yapacağız. Fakat kardeşimin bankaya 5 sene öncesinden borcu bulunmaktadır ve kendisi bu borcu yapılandırmadığı için her geçen gün faiz binmektedir. Başa dönecek olursak bu arazinin adımıza çevirme işlemi yapılması sırasında banka kardeşimin hissesine el koyabilir mi? eğer el koyacak ise reddi miras yapmak uygun mudur? reddi miras yapılacak ise  tapunun adımıza geçirilmesi işlemi öncesinde mi reddi miras yapması gerekir yoksa tapu adına çevrildikten sonra hissesini başkasının adına mı çevirmesi gerekir?
Yardımcı olursanız sevinirim.

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Sayın enkidu,
Öncelikle mirasın size intikal ettiğini öğrendiğiniz andan itibaren 3 aylık süre içerisinde mirasın reddedilmesi gerekmektedir. İstisnai durumlar (murisin borca batık olması gibi) varsa bu süre uzayabilir. Kardeşiniz adına hisse devri yapıldıktan sonra hakkında icrai takip var ise elbette alacaklı hissesine haciz koyabilecektir.
Konu ile ilgili bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dedemiz ve babamız öleli çok zaman oldu ve arazi tapusu hala dedemizin adına ve borca batıklık gibi bir durum yok aynı zamanda. hal böyle iken mirasın reddi söz konusu olamaz mı? yani ben bu mirastan herhangi bir şey istemiyorum diyemez mi?
teşekkürler

İlgili sorular

1 cevap
23, Mayıs, 2019 Emlak Hukuku kategorisinde neorob tarafından soruldu
0 cevap
1 cevap
27, Mart, 2017 Miras Hukuku kategorisinde omurnafiz tarafından soruldu
0 cevap
2, Şubat, 2016 Miras Hukuku kategorisinde Erkan aydın tarafından soruldu
...