Ceza Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar oncelikle iyi gunler diliyorum, benim sorum su sekilde; Turkiye'de, Yargitay tarafindan onaylanmis cezam var ve ben yaklasik uc yildir Belcika'da ikamet ediyorum burda evliyim ve esim Belcika'li oldugu icin iki yil sonra vatandaslik icin basvuru hakkim olacak, esimden dolayi arti oglum oldugu icin oglumdan da dolayi normal sartlarda vatandaslik alabiliyorum cunku oglumu turk vatandasiligina gecirmedim yalnizca Belcika vatandasidir. Simdi ogrenmek istedigim sey Belcika vatandasligini aldigim zaman Turk vatandasligindan cikmak istiyorum ayrica askerlik yapmadim ve suan asker kacagi gorunuyorum eger Belcika vatandasligini aldiktan sonra hem onaylanmis cezam hemde askerligimden dolayi turk vatandasligindan cikabilir miyim ? Eger cikabiliyorsam Belcika vatandasi olarak turkiye'ye giris yaptigim zaman yakalanip cezaevine ve asker'e gitme gibi bir durumum soz konusu olur mu ? umarim problemimi iyice anlatabilmisimdir ? simdiden tesekkur ediyorum ve cevabinizi bekliyorum...

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
vatandaşlıktan çıkabilirsiniz. Askerlik yapmazsınız fakat cezanızı etkilemez
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba, benzer bir durumu bende yasiyorum . Merak ettigim nokta, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununda böyle bir madde yer almaktadir.

c) Herhangi bir suç veya askerlik hizmeti nedeniyle aranan kişilerden olmamak, (Askerliğin ertelenmiş olması/yapılmış olması/yapılmış sayılması veya bu yükümlülükten muaf olunması gerekmektedir)

Kanunen böyle iken kosolosluk islem yaparmi? Eger islem yapmiyorsa buna karsi ne yapilabilinir ?

Simdiden vereceginiz cevap icin tesekkür eder calismalarinizda basarilar dilerim.

İlgili sorular

0 cevap
28, Ocak, 2018 Sosyal Hukuk kategorisinde Yilmaz Bezginsoy tarafından soruldu
1 cevap
3, Kasım, 2012 Genel Hukuk kategorisinde Paul Kocabay tarafından soruldu
0 cevap
13, Temmuz, 2015 Ceza Hukuku kategorisinde İsmail Keskin tarafından soruldu
0 cevap
15, Ocak, 2019 Aile Hukuku kategorisinde mancak tarafından soruldu
0 cevap
11, Aralık, 2018 Medeni Kanun kategorisinde İLİŞ tarafından soruldu
...