Özel Hukuk kategorisinde tarafından
İsmim babannemin ismidir. Ancak ben bu ismi kullanmak istemiyorum. Cunku Kendisiyle hiçbir huyumuz uyuşmuyor ve karakterlerimiz tamamen farklı bu sebepten anlaşamadigim aramin kötü olduğu birinin ismini taşımak istemiyorum.  Ayrica girdigim ortamlarda ismimi söylemekten hoşlanmıyorum. Cemile isminden kurtulup cemre ismini almak istiyorum. Bu sebeplerden dolayı Dava açıp davayı kazanma şansım varmı merak ediyorum?

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Merhabalar,

Şuana kadar açtığımız tüm isim değiştirme veyahut isim ekleme davalarını kazanmış olup bu konuda bazı kritik noktaların olduğu yönünde uyarmak isterim.

Her ne kadar isim değiştirmek için haklı bir sebebiniz olsa da usulen davanızın doğru açılması ve mahkemenin nazara alacağı bazı hususların dava dilekçenizde bulunması gerekmektedir.

Dilerseniz dilekçenizde hukuki destekte bulunabiliriz.
Detaylı bilgi için;

BÜYÜKYAVAŞ HUKUK BÜROSU
Av. Ece Büyükyavaş

İletişim: 0532 421 28 35
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Merhaba,
İsim değişikliğine ilişkin davayı kazanabilmeniz için makul sebebiniz olması ve bunu ispatlanmanız gerekmektedir.
Doğrudan Cemile ismini sevmiyorum diyerek davayı açarsanız bana göre mahkeme reddeder. Ancak almak istediğiniz Cemre ismini çok uzun zamandır aile ve arkadaş çevrenizde kullanıyorsanız , size bu isimle hitap ediliyorsa  ve bu isimle biliniyorsanız doğrudan Cemre ya da Cemile isminin yanına Cemre eklenmesi şeklinde açacağınız davayı kazanma şansınız var.
İyi günler dilerim.
Av.Emin Alkan
...