İş Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba

bir nakliye şirketinde 4 aydır 8 saatlik vardiyayla 2 personel memur statüsünde çalışıyordum. görevim günlük ihtiyaç dahilinde kamyon tır gibi araçları tedarik etmek ve yükleyici şirketin hazırladığı listelere bulduğum araçların plakalarını yazmaktı.

diğer arkadaşımın yıllık izine çıktığı hafta tek başıma çift vardiya olarak çalışmaya başladım ve işlerin yoğun olduğu bir gün araç temin ederken yükleyici firmanın bursa ve ankara listelerine yanlışlıkla aynı plakayı yazıp ankaranın ürünlerini bursaya gitmesine sebeb oldum. bu hatadan dolayı bursa aracını şirkete geri getirip doğru malları yükletip tekrar bursaya yolladım. bu arac 550 tl ye giderken ekstradan dönüş gidiş olarak 2 sefer ücreti daha almış oldu. ben 800 tl ye çalışan bir işçiyim ve benden bu hatanın bedeli olarak 1239 lira fatura edilmek isteniyor. bende bundan dolayı işten istifa edip ayrıldım içerde kalan maaşımı 1,5 aydır ödemiyorlar. hatanın olduğu hafta 16 saat üzerinden çift vardiya çalıltım . iş veren mahkem

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
işverene verdiğiniz zararı aranızdaki sözleşme çerçevesinde istihdam mustahdem ilişkisine dayanarak  sizden isteyebilir. Siz de işyerinden olan alacağınızı talep edebilirsiniz.  Size dava açabilir mi kestirmek güç amaböyle bir hakkı var.

İlgili sorular

1 cevap
1 cevap
29, Ekim, 2019 İş Hukuku kategorisinde yiğitcan0231 tarafından soruldu
1 cevap
0 cevap
23, Eylül, 2013 İş Hukuku kategorisinde akdeniz76 tarafından soruldu
1 cevap
...