Miras Hukuku kategorisinde tarafından
Merhabalar biz 4 dairede 5 kişi hissedarız. Ben ortaklığın giderilmesi davası açtım. Başta avukatım anlaşma olur olmazsa satışa gider. Açık artırmayla tüm daireler satılır. herkes hissesi oranında parasını alır dedi. Bilirkişi raporundaki dairelerin fiyatıda zaten düşük çıktı. Mahkeme ileri tarihe gün verdi. Karşı taraf avukatıma bilirkişinin degerindende düşük fiyat teklif etmiş. Avukatım bunu kabul et yoksa satışta yalnızca senin hissen satılacak onlara bir şey olmaz onların hisseleri satılmayacak dedi. oysa bana başta tüm mülk satılıp herkes payı oranında parasını alacak dedi öyle anlaştık.. Şimdide  böyle bir yasa yok tüm mülk satılsa dünyada kimsede mal kalmaz diyor ve başta bana merak etme onlar tutuşur icraya satışa gittiğinde satılmasın diye anlaşacaklar diyordu.  Ne yapmalıyım davadan vazmı geçeyim..  Tüm ortaklık giderme davalarında  böyle sadece davayı açanın hissesimi icradan açık artırmayla satılır. Eger böyle ise bu kendini bile bile ateşe atmaktır..  Bana bir fikir vereb

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından düzenlendi
 
En İyi Cevap
Öncelikle belirtmem gerekir ki avukatınıza güvenmeden bu işi yürütemezsiniz. Kendisine güvenmiyorsanız vekalet ilişkinizi sonlandırmalısınız.

Anlattığınız hususlara gelince avukatınız sizin yanlış veya eksik anlattığınız olaya binaen sizi yönlendirir veya malesef sözüm meclisten dışarı bazen davayı almak için yanlış yönlendirebilir.

Hangisi nedeni ile olduğunu bilemiyorum ama kendisi karşı tarafın satışı istemeyip anlaşacaklarını öngörmüş fakat durum böyle olmamış.
Bu halde miras malları icra vasıtasıyla satılacaktır. Ortaklığın giderilmesi davasını hangi taşınmazlar yani daireler için açtı iseniz onlar satılacaktır yani  daireler satılıp hisseniz oranında bölünecektir. Açık arttırmadan tüm daireleri sizin de alma hakkınız baki tabi.

İlgili sorular

0 cevap
1, Ağustos, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde Olmamasilazim tarafından soruldu
1 cevap
12, Temmuz, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde asede tarafından soruldu
1 cevap
27, Şubat, 2017 Ceza Hukuku kategorisinde aslan kırdar tarafından soruldu
0 cevap
13, Şubat, 2019 Ceza Hukuku kategorisinde turanturan tarafından soruldu
1 cevap
9, Kasım, 2018 Kamu Hukuku kategorisinde Ümmühan Çege tarafından soruldu
...