İdari Hukuk kategorisinde tarafından

Merhabalar...

ÖYP (öğretim üyesi yetiştirme programı), ÖSS sistemi gibi puan esaslı merkezi bir araştırma görevlisi yerleştirme sistemidir. 

Ben ÖYP kapsamında 2011 temmuz ayında atanmış bir araştırma görevlisiyim. Atanmış olduğum üniversiteden ve burada aldığım eğitimden hiç memnun değilim ve üniversitemi değiştirmek istiyorum. 

ÖYP atamaları yılda iki kez yapılır: Temmuz ve Aralık. Bu ay da alım yapılacak. YÖK 2600 kişilik kadro ilanını geçtiğimiz hafta yayımladı. Tercihler 21-28 aralık tarihleri arasında. 

Şimdiye kadar geçerli olan yönetmeliklerde bir kadroyu kazanmış ve görevine devam eden araştırma görevlilerinin tekrar puan kesintisiz başka bir tercihte bulunabilmeleri için kazanmalarının üzerinden en az bir yıl geçmesi gerekiyordu. Ben de buna binaen 3 atama dönemi, yani 1,5 sene tekrar puan kesintisiz tercih yapıp başka bir üniversiteye atanabilmek için bu atama dönemini bekledim. 

Fakat YÖK, geçen haft

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Yöke dava açabilir ve yürütmeyi durdurma alabilirsiniz.  Bu arada sınava girmenizde bir mahsur olmaz. sınava girersinizi  yürütmeyi durdurma alırsanız %10 puan kesintisi yapılmaz veya yapılmışsa bu kesinti iade edilir. Dava açarsanız yüzde yüz kazanacağınız kanaatindeyim.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Fikir çok teşekkür ederim cevabınız için. Yalnız ufak bir sorun var. ÖYP'nin açılımı: öğretim üyesi yetiştirme programı. Yani bir sınav sistemi değil, araştırma görevlisi atama ve yetiştirme programı. ALES, yabancı dil ve diploma notlarının belli yüzdeliklerinin alınarak oluşturulan ÖYP puanlarıyla açıklanan kadrolara tercih yapılıyor. Bu durum cevabınızı değiştirir mi?
...