İdari Hukuk kategorisinde tarafından
Merhaba,2013-2014 Ekim ÖYP atamalarında Atatürk Üniversitesi- Mimarlık ve Tasarım Fakültesi-İç Mimarlık bölümüne yerleştirildim.Lisansa özel yetenek sınavı ile girdiğim için vede ÖYP usul ve esaslarda da belirtilmiş olan ' Özel yetenek sınavı ve yabancı dil puanı ile öğrenci alınan alanlara başvurularda herhangi bir puan türünden en az ALES 70 puan almaları gerekmektedir' maddesine dayanarak sözel puanımı kullandım. Fakat Atatürk Üniversitesi-Personel Daire Başkanı ile telefon görüşmesinde ALES puan türünün sayısal olması gerektiğini benim lisansa özel yetenek sınavı ile yerleştirilmiş olmamın bir önemi olmadığını önemli olanın kendi okullarında Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde öğrencilerin sayısal puanla alınması olduğunu ve sadece yargı yolumun açık olduğunu söyledi. YÖK ile görüştüğümde ise sözel puanımı kullanabileceğimi söylüyorlar. Ayrıca Atatürk Üniversitesinin İç Mimarlık Bölümünün internet sayfasında bölümün henüz öğrenci alınmadığı belirtilmektedir.Bana bu konuda yardımcı olu

7 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Bu konuda Erzurum idare Mahkemesinde (yürütmenin durdurulması talebini içeren bir) iptal davası açabilirsiniz.   
Dava açabilmek için kaydınızın (yukarıda açıkladığınız gerekçelerle) yapılmadığının belgelendirilmesi gerekmektedir.   Bunun içinde Üniversitenize yazılı başvuruda bulunmanızda zorunluluk vardır.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Üniversite ile telefonda görüştüğümde  bana ales sayısal olmadığı için atamanın yapılmadığı adıma evrak gönderdiklerini belirtti ben yökün sayısalda diretirlerse yökü aramalarını söylediğimde onlarda dilekçe yazmamı ve neye dayanarak sözel puan kullandığımı belirtmemi istediler .Dilekçeye ÖYP usul ve esasları ekleyerek onlara gönderdim.Personel daire başkanı ile telefonla görüştüğümde bana ısrarla sayısal olması gerektiğini söyledi.Daha sonrasında 21.11.2013 tarihli evrak benim elime 28.11.2013 de ulaşt.Nezaman aldığıma dair bir imza atmadım..Bu evrakta ales sözel puan kullanıldığı için kadroya atama işleminin yapılamadığı belirtilmiş.Bu durumda davayı ne kadar süre içerisinde açmam gerekiyor
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dava açma süreniz başlamış. Tekrar idareye başvurmanıza gerek yok.  sizinle ilgili işlem İYUK 11. madde kapsamında olduğundan hemen dava açabilirsiniz.  Bu konuda Yök'ün  koyduğu kurallar geçerlidir.  Klavuz kitapçıkları YÖK'ÜN kararı niteliğindedir.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
dava açıp bu işlemin iptalini sağlayabilirsiniz.

saygılar.. detaylı bilgi için e posta: [email protected]
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Dava ne kadar sürer.Dil eğitimi Mart ayında başlayacak o zamana kadar dava sonuçlanır mı?
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
YETİŞİR, BİRAZ DA SİZE KALMIŞ.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
En son yök ile görüştüm ve üniversiteye benim atamamı yapması için yazı göndereceklerdi. Üniversite  bu yazıya rağmen atamamı yapmazsa onlardan gelecek cevabı beklemem gerekir mi yoksa daha önceden gönderdikleri belgeyi kullanarak dava açabilir miyim.Fikir ve  MrbHukuk  yardımlarınız için teşekkür ederim.

İlgili sorular

2 cevap
0 cevap
14, Şubat, 2013 Genel Hukuk kategorisinde ajans.erhan tarafından soruldu
6 cevap
29, Mart, 2013 İdari Hukuk kategorisinde EcemLaw tarafından soruldu
...