Emlak Hukuku kategorisinde tarafından
Merhaba Hocam,

Emlakçı giriş kat bir ev buldu bize; sözleşme yaptık. 2 bin lira da kapora verdik. Evi satacak adama da 2 bin liralık senetİ imzattırdık. Bunlar yaklaşık 2 aydır bizi oyalıyorlar, evi de satmıyorlar ve kaporamızı da vermiyorlar. Emlakçı, kaporayı evi satacak adama verdim ondan isteyin diyor. Satacak adamı arıyoruz o da bizi oyalıyor ve paramızı vermiyor. Üstüne üstlük seneti imzalayan (evin sahibi) de evin gerçek sahibi değilmiş. Ev bir ahbabına aitmiş.

Şimdi iki arada, bir derede kaldık. Emlakçıya kaporanın sizde kalması lazımdı, paramızı bir şekilde bulup bize iade edin diyorum, o da işin içinden çıkarıyor kendini.

Sonuç olarak; bu nitelikli dolandırıcılık değil mi? Aylardır bizi mağdur ediyorlar ve üstelik bahar geldi, ev de alamadık.  Elimizde hem senet var hem de emlakçı, alıcı ve satıcının imzaladığı sözleşme var. Acaba bu durumda ne yapmalıyız, hangi avukata gitmeliyiz ve kazanma şansımız nedir?

SAYGILARIMLA,

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
dolandırıcılktan dolayı suç duyurusunda bulunulabilir.ayrıca senedi de icra kanalı ile işleme koyabilrisiniz.bir avukat tutmanızda fayda var.hem sened icrası hemde dolandırcılık iddiası için.

bunun için hangi avukat diye birşey olmaz.işini zamanında ve usulüne uygun yapan her avukat işinizi görecektir.yalnız senedin pek bir masrafı olmasada açılacak olan dolandırcılık davası için belli bir avukatlık ücreti olacaktır.

av.hasan karasu.İstanbul
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Hocam çok tşk. ederim beni bilgilendirdiğiniz için.

yalnız kafama 1-2 şey daha takıldı; icra takibi ve dolandırıcılık davasının masrafları tahminen ne kadar tutar? avukat bu masrafları bizden mi yoksa karşı taraftan mı ister? emlakçı bu durumda masum mu sayılacak? dolandırıcılık davasının sonunda ceza ne olur? yani emlakçı ve satıcı olarak görünen adamlar hapis cezası mı alır? böyle olursa aramızda bir husumet doğar mı?  

saygılarımla,

İlgili sorular

2 cevap
28, Mart, 2013 Borçlar Hukuku kategorisinde altınok tarafından soruldu
1 cevap
1 cevap
12, Temmuz, 2017 Konut Hukuku kategorisinde misafir tarafından soruldu
...