Tazminat Hukuku kategorisinde tarafından
Osmanbey'de yapılan inşaattan yolda gıderken 5. katta önce ağaça gelerek hızını kaybeden kazma daha sonrasında sırtıma ve ayağıma çarptı. olay yerinde kimse ilgilenmedi en yakın devlet hastanesine giderek gerekli işlemler yapıldı. serum altım testlerim vs yapıldı hastane polisi ifademi aldı. elimde raporumda var daha sonra karakoa giderek ifademi verdim ve şikayetçi olduğumu belirttim. kesinlikle suçlu tarafan kımse ilgilenmedi iletişim bilgilerimi bıraktığım halde aylar sonra savcılıktan uzlaşma için çağrıldım. ben kendilerinde maddi manevi tazminatta talebinde bulunmak istiyorum. uzlaşmanın amacı nedir. nasıl davranmalıyım ogun  çok onemlı bir tolantım vardı ve iş kaybım oldu. karşı tarafın karşına nasıl çıkmalıyımki canlarını maddi manevi yakabileyim.

Kısaca bu olaydan çok ciddi şekilde darp almamam onlarda alacağım hakları engellermi süreç nasıl olur. mahkemeye yansırsa ne gibi magduriyetlerı oluşur karşı tarafın bilmek istiyorum.

cevap için şimdiden çok teşekkürler...

2 Cevaplar

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından
Öncelikle geçmiş olsun sonuna kadar hakkınız var tazminat alabilirsnz.uzlaşmanın amacı nispeten değeri düşük davalar(maddi değeri) mahkeme makamlarına gitmeden önce çözülüp mahkemenin iş yükünü azaltmak için uygulanan bir önçözüm yöntemi gitmemişseniz uzlaşmayı kabul etmediniz demektir ancak sonradan kabul edebilirsnz yani gitmediğiniz için bi hak kaybınız söz konusu değil bence öncelikle uzlaşmayı deneyin bizi tatmin edecek bi rakam öne sürüyorlarsa kabul edin yoksa dava açıp hakkınızı alabilirsiniz.
0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

Merhaba,

Uzlasmayı kabul etmıyorsanız bunu savcılıkta beyan etmenız yeterlı. Tabıkık maddı manevı tazmınat talep etme hakkınız var ama Allah korusun sızde daha agır bır etkı bırakmıs olsaydı bu kaza, tazmınat oranı bıraz daha artardı. SaygılarımlA,

AV ECE EDA KAR

ıst. barosu

detaylı bılgı ve soru ıcın: [email protected]

İlgili sorular

1 cevap
27, Nisan, 2014 Emlak Hukuku kategorisinde sinem19 tarafından soruldu
0 cevap
27, Şubat, 2013 İmar Hukuku kategorisinde mustafa7474 tarafından soruldu
0 cevap
7, Eylül, 2019 Ekonomi, Ticaret Hukuku kategorisinde Rmzn55 tarafından soruldu
1 cevap
...